22 Haziran 2015 Pazartesi

PİROZHKİ

Yarım ay şeklinde, küçük ebattaki bu hamur, et, mantar gibi lezzetli harçlarla dolduruluyor. Bildiğiniz poğaçanın Rus hali. Ama nefis.  (8.5 TL, Dana etlisi 310 kalori)
Hazırlama Yöntemi
Fırında

MALZEMELER
50 gr sanayagı
2,5 çay bardagı kuru maya
5 yemek kaşıgı sıcak su
500 gr un
8 yemek kaşıgı süt
2 adet yumurta
1 tutam şeker,tuz
1 kg kıyma
4 adet yumurta
1 basu bardagı et suyu
3 yemek kaşıgı acı krema
2 yemek kaşıgı un
2 yemek kaşıgı ince kıyılmış dere otu
2 yemek kaşıgı ince kıyılmış maydonoz
1 çay kaşıgı karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavada soğanlar ve kıyma sanayagında kavrulur. Başka bir kap içerisinde ise tüm diğer malzemeler soğanla birlikte iyice karıştırılır. Elde edilen karışım pirozhki hamuruna poğaça şeklinde sarılır ve üzerine yumurta sarısı Kuru maya sıcak suda eritilir ve içerisine bir tutam şeker ve bir çay kaşığı un eklenerek 15 dakika sıcak bir yerde bekletilir. Hazırlanan maya büyükçe bir kap içerisinde eritilmiş sanayagı, un, süt, yumurta ve tuz ile beraber iyice yoğrulur. Elde edilen hamur bir süre bekletilerek mayalanması, kabarması sağlanır. Daha sonra hamurdan küçük parçalar alınarak poçağa şeklinde açılır ve hazırlanan iç malzeme konulurülerek fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar, pişirilir.

PÜF NOKTASI
MALZEMELER
  • Hamur için:
  • 2,5 çay kaşığı kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kg un
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • Bir tutam şeker ve tuz
  • içi için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet soğan
  • 1 kg kıyma
  • 4 yumurta, pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış
  • 1/3 bardak et suyu
  • 3 yemek kaşığı acı krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dereotu, ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
  • Tuz ve karabiber
NASIL YAPILIR
Kuru maya sıcak suda eritilir ve içerisine bir tutam şeker ve bir çay kaşığı un eklenerek 15 dakika sıcak bir yerde bekletilir. Hazırlanan maya büyükçe bir kap içerisinde eritilmiş tereyağı, un, süt, yumurta ve tuz ile beraber iyice yoğrulur. Elde edilen hamur bir süre bekletilerek mayalanması, kabarması sağlanır. Gelelim iç malzemelerini hazırlamaya Tavada soğanlar zeytinyağında kavrulur. Başka bir kap içerisinde ise tüm diğer malzemeler soğanla birlikte iyice karıştırılır. Elde edilen karışım pirozhki hamuruna poğaça şeklinde sarılır ve üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında üzeri altın rengi alıncaya kadar, pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder